Sima, feliratos, megbizhatos

NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a kevecool.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat, a +36 53 352-926 vagy +36 20 KEVECOM (+36 20 5383-266) telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!
Viszonteladói belépés

Kosár

Az Ön kosara üres!
Megrendeléshez kérjük használja a "Kosár"-ba gombot!

Gyártók

 
     
 
     
 

Megtekintett termékek

Ön még nem tekintett meg terméket!

Hírek, blog

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Ezúton tájékoztatunk, hogy a KeveCom Kft által forgalomba hozott magyarországi garanciával rendelkező Samsung légkondicionáló berendezések regisztrációhoz kötött garanciális feltételei egyszerűbbé váltak.
 
Formula Renault vezetés

Formula Renault vezetés

A tavalyi év végén a karácsonyi ebédünkön az ajándékozás során két viszonteladó partnerünk is a Formula Renault vezetést választotta.
 
még több hír és blog bejegyzés

Vevő ajánlások

Egy Samsung inverteres kílmát rendeltem. Minden rendben volt a megrendelésem körül. A szerelést is a KeveCool végezte, gyorsan és jól dolgoztak. A klíma azóta is jól működik.
 

Tóth László, Kecskemét

még több ajánlás
Ingyenes házhozszállítás
Cetelem Online áruhitel
14 napos pénzvisszafizetés

Hírek, információk


Energiamegtakarítás

2014 June 02, Monday

Energiamegtakarítás!

30%-kal alacsonyabb üzemeltetési költség a Samsung DVM S VRV (változó tömegáramú) rendszerek segítségével.

Egy irodaház helységeinek kiadhatósága nemcsak az épület elhelyezkedésétől, megközelíthetőségétől függ, hanem jelentősen befolyásolja azt az iroda üzemeltetési költsége is. A bérlők egyszerűen kezelhető, pontosan mérhető és gazdaságos légkondicionáló rendszert akarnak, így nem mindegy, hogy ebben a túltermeléssel küszködő iparágban milyen előnyöket tudunk felsorakoztatni magunk mellett.

Mi okozza az energia megtakarítást két azonos területű, azonos kihasználtsággal rendelkező irodaház esetén a DVM rendszerrel légkondicionált javára.

Egy hagyományos folyadékhűtős, gázkazános rendszer átlagos kialakítással viszonylag lomha. Lassan tudja csak követni az épület kihasználtságából, a folytonosan változó környezeti állapotokból eredő részterheléseket. Nagyon gazdaságtalanul működtethető átmeneti időszakokban (ősz, tavasz), amikor az épület benapozottságától függően az egyik felét hűteni, a másik felét pedig fűteni kell. Ezeknek a hagyományos rendszereknek a jóságfoka egy év üzemletetési intervallumban 2,8–3,0 COP között alakul.

A DVM rendszerek hatékonysága, ahogy más változó tömegáramú rendszereké is, éppen a részterhelések optimális kihasználtságából ered: az energiát szállító hűtőközeg változó tömegárama pontosan fedezi az éppen szükséges teljesítményt, így az energia előállításához szükséges villamos fogyasztás egyenesen arányos a mindenkori hűtési/fűtési energia-leadással. A DVM rendszerek jóságfoka egy év tekintetében, a kihasználtságtól függően 3,8 és 4,6 COP közé esik.

Az átmeneti időszakok párhuzamos működtetésére egy rendkívüli megoldást dolgoztak ki a váltakozó tömegáramú rendszerek fejlesztőmérnökei. Amíg egy hagyományos berendezés fűtő üzemmódban a környezetből vonja el a hőt és ezt adja le a beltérben, illetve hűtéskor a beltérből vonja el a hőt és azt adja le a környezetben, addig a DVM HR rendszer ezt a külső környezet bevonása nélkül teszi. Azaz abban a helyiségben, ahol hűtenünk kell (mert az pl. délkeleti fekvésű és a napsugárzás felmelegíti), hőt von el, de nem kint adja le, hanem abban a helyiségben, ahol hűvösebb van és fűtenünk kel. Az így kialakított rendszer jóságfoka elérheti az 5,0–6,0 COP-t is. Ha kis időre elfelejtjük az irodaházas példánkat és elképzelünk egy modern bevásárlóközpontot, rögtön eszünkbe juthat, hogy az üzletek többségét télen is valamilyen szinten hűtenünk kell. Ebben az esetben már adódik is a lehetőség, hogy az üzletekből elvont hővel a közösségi tereket, bevásárló utcákat fűtsük. Tovább gondolva: egy informatikai vállalat irodáit fűthetjük a szerverterem hűtésekor elvont hő segítségével.

Természetesen a magas jóságfok, a kifinomult technológia mit sem ér gondatlan felhasználás mellett. Elég egy nyitott ablak, egy rosszul megválasztott belső hőmérséklet és az említett jóságfok csökken, elveszik. Ennek kiküszöbölésére alkalmasak a DVM rendszerhez fejlesztett épületfelügyeleti szoftverek, melyeken keresztül a klímarendszer teljes mértékig ellenőrzés alatt tartható. Lehetőség van a működési intervallum megadására beltéri egységenként, valamint a működési hőmérsékletek korlátozására is. A szoftver részét képező integrált diagnosztikai modul segítségével a légkondicionáló rendszer karbantartása, beállítása, javítása gyorssá és egyszerűvé válik.  Vissza a hírekhez