Sima, feliratos, megbizhatos

NEM TÁMOGATOTT BÖNGÉSZŐ!

Ön az Internet Explorer olyan verzióját használja, amelyet a kevecool.hu nem támogat!
Kérjük használja a Google Chrome, a Mozilla Firefox vagy az Internet Explorer legfrissebb verzióját!
További segítségért hívja ügyfélszolgálatunkat, a +36 53 352-926 vagy +36 20 KEVECOM (+36 20 5383-266) telefonszámon.

Frissítsen egy korszerű böngészőre!
Viszonteladói belépés

Kosár

Az Ön kosara üres!
Megrendeléshez kérjük használja a "Kosár"-ba gombot!

Gyártók

 
     
 
     
 

Megtekintett termékek

Ön még nem tekintett meg terméket!

Hírek, blog

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Egyszerűsödtek a Samsung garanciális feltételei

Ezúton tájékoztatunk, hogy a KeveCom Kft által forgalomba hozott magyarországi garanciával rendelkező Samsung légkondicionáló berendezések regisztrációhoz kötött garanciális feltételei egyszerűbbé váltak.
 
Formula Renault vezetés

Formula Renault vezetés

A tavalyi év végén a karácsonyi ebédünkön az ajándékozás során két viszonteladó partnerünk is a Formula Renault vezetést választotta.
 
még több hír és blog bejegyzés

Vevő ajánlások

Egy Samsung inverteres kílmát rendeltem. Minden rendben volt a megrendelésem körül. A szerelést is a KeveCool végezte, gyorsan és jól dolgoztak. A klíma azóta is jól működik.
 

Tóth László, Kecskemét

még több ajánlás
Ingyenes házhozszállítás
Cetelem Online áruhitel
14 napos pénzvisszafizetés

Hírek, információk


Klímaberendezés választása

2014 June 02, Monday

Tudod, hogy mekkora teljesítményű klímára van szükséged?

Az első és legfontosabb, a megfelelő hűtőteljesítmény igény meghatározása. A klíma teljesítményéhez tudnunk kell, hogy a helyiségben mennyi, hőt termelő gép van (pl. konyhában sütő), milyen tájolású a helyiség, mekkora az ablakok összes felülete, mekkora a hűtendő tér nagysága stb. Ezt egy komoly szakember ki tudja számolni. Már itt el lehet rontani az egész klímatizálást. Ha alulméretezik a klímát, akkor nem hűti le a teret vagy csak nagyon nehezen, ami nagyobb fogyasztást eredményez.
 

Próbáld ki klíma választó applikációnkat!
 

Klimatizálandó helyiség térfogata (m3)

Klimatizálandó helyiség térfogata (m3)

Ablak 60 m3 75 m3 90 m3 105 m3 120 m3 135 m3 150 m3
É 1,8 2,1 2,2 2,4 2,6 2,8 3,0
ÉK 2,3 2,3 2,5 2,6 2,7 2,8 2,9
K 2,5 2,8 2,8 3,1 3,3 3,4 3,6
DK 2,5 2,8 2,8 3,1 3,3 3,4 3,6
D 2,5 2,8 2,8 3,1 3,3 3,4 3,6
DNY 2,5 2,8 2,8 3,1 3,3 3,4 3,6
NY 2,3 2,7 2,7 3 3,2 3,4 3,6
ÉNY 2,3 2,6 2,7 3,8 4,0 4,5 4,9

Szükséges hűtőteljesítmény (kW)

 

Hosszútávra tervez, és ezért nem szeretne nyaranta akár több 10.000 Ft-ot kidobni az ablakon?

A második szempont a gazdaságosság. A klíma minősége nagyban befolyásolja a gazdaságos üzemeltetést. Gazdaságosan akkor üzemel egy klíma, ha minél nagyobb a hatásfoka. Ez azt mutatja meg, hogy egy egység villamos teljesítmény segítségével, hány egység hűtési teljesítményt kapunk.

Minél nagyobb, annál olcsóbb az üzemeltelés költsége. Ezt nevezik COP és EER hatásfoknak. Úgy pl., ha 3,2kw-nál nagyobb a hűtőteljesítmény és a felvett villamos teljesítmény csak 1kw, akkor az A-s energiaosztályú. Ez a legjobb. De vannak ennél még jobbak is a 4 és 5-ös COP-s berendezések.

Akarunk-e átmeneti időszakban, fűteni a klíma alkalmazásával? Ez egy kicsit megdrágítja a klíma árát is. Kényelmi szempontból és gazdasági szempontból is lényeges dolog. Ha nyár után, amikor hirtelen időjárás változás történik, lehűl a levegő és vele együtt a ház is, de központi fűtést még nem akarja bekapcsolni, de igényelné a megfelelő 20-24 fokot a 10-15 helyett, akkor bekapcsolhatja a klíma fűtési üzemmódját, és így üzemeltetheti akár gazdaságosabban, mint a gázkazánt.

Ez persze függ a COP-től is. Minél nagyobb, annál jobb. Az egyszerűbb, olcsóbb klíma alkalmazásával is lehet +5C külső hőmérsékletig fűteni. Vannak olyan fűtős (hőszivattyús) klíma típusok, amik akár -20C külső hőmérsékletig használhatók fűtésre. Így akár az év 90%-ában tudunk fűteni klíma berendezés használatával, és olcsóbb, mint a gáz.

Mi az az inverteres vezérlés? Fokozatmentes teljesítményszabályozás, szabályozza a kompresszor fordulatszámát 10 és 100% között, illetve a ventillátorok sebességét, így mindig csak annyit hűt amennyi éppen szükséges és annyi elektromos áramot vesz fel amennyi éppen szükséges. Ennek köszönhető a kivételesen jó fogyasztás. Itt a hőingadozás mértéke maximum 0,4 Celsius fok. Egy fix on/off kompresszoros klímához valamivel alacsonyabb áron juthat, mint az inverteres klíma párjához, viszont az inverteres klímát sokkal olcsóbb fenntartani. "Mennyivel?" Akár 40%-kal!

• Az inverteres klíma sokkal rövidebb idő alatt képes lehűteni az Ön otthonát. Így Önnek egy forró nyári napon strandról vagy munkából hazaérve nem kell akár többször tízperceket várnia, mire kellemes idő lesz a szobájában, mivel az inverteres klíma képes 130%-os teljesítményt leadni.

• Az inverteres klíma akár még fűteni is tud. "Miért, a fixkompresszoros nem?" Átmeneti időszakokban, ősszel és tavasszal igen.

• Az inverteres klíma soha nem csapja le a biztosítékot, mert nem egyből kapcsolja be a kompresszort, hanem fokozatosan 10-15 mp alatt.

• Nyugodtan aludhat mellette, a fokozatosság és az egyenletes teljesítmény leadás miatt a készülék hangja is kisebb. Melyik a jobb Önnek: 50%-os fordulaton egy óráig "hallgatni" a klímát, vagy 100%-on ki - bekapcsolgatva egy teljes óráig (és bekapcsoláskor felébredni)? Ha az előbbi, akkor az Ön választása az inverteres klímákra esik.

• Egy fixkompresszoros klímából kijövő hideglevegő 10 fokos, amit már fúj is ki a szobába. Ez nem egészséges dolog, pláne, ha nagyon közel van Önhöz a berendezés. De a fixkompresszoros csak 10 fokosat tud fújni, mivel nem szabályozható a teljesítménye. Ezzel szemben az inverteres technológia... már Ön is tudja a megfejtést: szabályozható a teljesítmény, ezért a kifújt levegő hőmérséklete is optimális lesz. Sose lesz túl hideg, ha elég kb. 20 fokos levegőt fújnia, akkor annyit állít elő, ezzel csökkentve a klímás megfázásokat.

• Ön fizetne havonta 40%-kal többet amellett, hogy ezeket a felsorolt előnyöket NEM kapná meg? Ha igen, akkor válasszon egy fixkompresszoros klímát! Ha nem akkor viszont egy inverteres klímára van szüksége.

Több szoba klimatizálása? Igen! Egyetlen egy (multi)klíma kültéri egységre több beltéri egységet is rákapcsolhatunk. Általában 2-4-ig, de vannak nagyobb rendszerek is. Ezeknek komolyabb áraik vannak, de csak 1 kültéri van, nem díszíti sok kültéri egység a családi házat, nem egy karácsonyfában szeretnénk élni. Helytakarékosság, esztétika, zajvédelem.

Ha Ön vagy családtagja allergiás, egészségi állapotuk miatt sem mindegy milyen klímát választ! Kisgyermekei vannak?

A harmadik, amire érdemes figyelni azok, a szűrők. Többfajta szűrő van. Az alap a por, pollen és allergén anyagok szűrése és megkötése. Ezen kívül, vannak különböző füst és szagszűrők, plazmaszűrők, légállapot javítók stb.

Az alsókategóriás olcsó, noname klímák olyan szűrőrendszerrel rendelkeznek, amik annyira szűrik a levegőt, hogy éppen csak forgalomba lehessen hozni őket.

Viszont a középkategóriás klímáknál is vigyáznia kell, mert nem mindegyik szűrője annyira kifinomult és összetett, hogy - bármilyen esetben, 100%-ig megbízhatna bennük.

Mikor kell elgondolkoznia azon, hogy az átlagosnál jobban oda kell figyelnie a klíma szűrőrendszerére?

Önnek kisgyermekei vannak, akiknek még természetesen gyengébb az immunrendszerük.
Allergiás, vagy bármilyen más olyan orvosi problémával küzdő személyek tartózkodnak a klimatizált helyiségben, akinek fontos a jó levegő.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressen minket bizalommal, szívesen állunk rendelkezésére.  Vissza a hírekhez